Иновативен инструмент на сайта ни - търсенето на имот се превръща в обява

Всеки от нас поне веднъж в живота си е търсил имот с някаква цел: квартира, покупка на ново жилище, нов дом за бизнеса или с цел инвестиция. Когато тъсите подходящия имот, най-често използвате функцията "Търсене" или "Подробно търсене", която да филтрира всички обяви и да ви предостави точно тези, които отговарят на вашите изисквания. Не бихте искали да преглеждате стотици обяви, които не ви интересуват, нали? Ако се замислите, самото търсене на обява е процес, при който вие изреждате вашите критерии и когато натиснете бутона "Търси", на база на тях механизмът ви връща резултат. Това е полезна функционалност на всеки сайт за недвижими имоти, която ви спестява много време.

Кой друг инструмент може да се окаже полезен за вас?
Обява от тип "Tърся имот".
Това са обяви, които се публикуват от хората търсещи да закупят или наемат имот. Ако до сега не сте чули за подобен тип обява, можете да погледнете подробно какво представлява в статията ни "Видове обяви за недвижимо имущество". С две думи, това са обяви, в които изреждате критериите си, какъв имот искате да закупите или наемете. Например: "Търся да закупя къща с голям двор в селата около София на цена до 200 000 лева."
Нашият екип смята, че този тип обяви са важна част от пазара на имоти, защото по този начин вие гласно изразявате каква сделка сте готови да сключите. Когато хората от противоположната страна, а именно предлагащите имоти, видят подобен тип обява, ще потърсят контакт, за да се опитат да завършат сделката с вас.
Мнението ни за важността на тези обяви се потвърждава и от посещенията, които те са натрупвали на сайта ни. Броят им е същият както и на посещенията на обявите предлагащи имоти. Т.е. интереса към тях показва, че хората ги посещават, за да могат да предложат имота си на авторите на тези обяви.

Това, което забелязахме е, че функцията "Търсене" на имоти и обявите от тип "Търся имот" всъщност са почти едно и също нещо. Търсенето на имот обаче е нещо поверително - никой не разбира за него. Никой не разбира, какво искате да закупите или наемете и дори да го има, няма да знае да ви го предложи. От друга страна обаче обявите от тип "Търся имот" са информация, която стига до другите потребители, а по този начин те могат да стигнат до вас. За това преценихме, че ще е добре, ако можете по критерии за търсене на имот да създадете и обява, описваща какъв имот търсите. И да го правите без излишни затруднения - с един клик на мишката.

Създадохме нов инструмент и го поставихме на страницата за търсене на обяви, точно над бутона "Търси". Оградихме го с червен цвят, за да не остане незабелязан, добавихме и етикет "Нова функционалност", за да се знае, че е нещо ново, не използвано до сега.
Попълвате критериите си за търсене на имот и ако отметката е избрана, след натискане на бутона "Търси", ще бъде създаден обява от тип "търся имот" на ваше име и след това и търсенето ще се изпълни и ще ви върне резултат. Условията да се ползва новия инструмент са:

  • да сте влезнали с акаунта си
  • в търсенето да сте избрали тип на обявата, град и тип на имота
  • да не сте надвишили дневният си лимит за създаване на обяви
Ако някое от тези условия не е изпълнено, няма да ви бъде създадена обява от тип "Търся имот".

В случай, че не искате да използвате повече тази нова функционалност, сме ви предоставили възможност да я махнете, като по този начин изборът ви ще бъде запомнен в персоналните ви настройки и следващият път ще бъде възпроизведен. Т.е. ако не искате да се възползвате - махате отметката и при следващото ви посещение на страницата тя отново ще е премахната. Обратното - ако я изберете, то следващият път отново ще бъде избрана.

Този инструмент е пръв по рода си и с голяма вероятност подобен не е правен до сега на БГ пазара за имоти. Създавайки го, се надяваме да ви помогнем да постигнете това, за което сте дошли на сайта ни - да откриете желаният имот. Или пък той да открие вас!
Можете да споделите вашите впечателния и идеи, чрез контактите на сайта. Ще ви очакваме!

Желаем ви успех!