"Купи / Наеми" премахна 4% от обявите си

Платформата за недвижими имоти "Купи/Наеми" налага политика на прозрачност и коректност към своите потребители. Нейната основна цел е да се бори с фалшивите и/или заблуждаващи обяви.
Основните правила на платформата са:

 • Не е разрешено използването на потребителски акаунт за публикуване на обяви от автор, различен от съдържателят на акунта
  Ако в агенция за недвижими имоти работят няколко брокера и всички те искат да публикуват обяви на сайта, то всеки един от тях трябва да си създаде собствен акаунт. Абсолютно същото важи и частните лица.
 • Не е разрешено авторът да въвежда неверни или подвеждащи данни за себе си
  Брокерите задължително трябва да заявят, че са брокери. Желателно е да заявяват комисионната, която изискват за конкретната сделка. Ако искат да предложат свои личен имот за продажба/наем в ролята си на собственик, платформата ни предлага подобна опция при създаването на обява. Можете да я изберете на стъпка първа от процеса на създаване на обявата.
 • Не се допуска спам с еднакви обяви
  Ако сте решили да пуснете 3-4 обяви на един и същи имот, за да "наводните" сайта с него и да има по-добра видимост сред потребителите, трябва да знаете, че това се счита за спам и не е позволено. Един автор може да публикува само една обява касаеща конкретен имот.
  Понякога се случва така, че след като е създадена обявата, авторът забелязва въведени грешни данни и започва да създава нова обява с верните такива. За такива цели, платформата позволява да редактирате първоначалната си обява и не се налага създаването на подобна коригирана нейна версия.
 • Не се допуска спам с подобни обяви поради невъзможност да се определи еднозначно типа на имота
  Има ситуации, в които авторът трябва да представи имот, който може да се определи, като етаж от къща, но също и като двустаен апартамент (намиращ се в къща). Тогава той създава две подобни обяви: в първата го представя като етаж от къща, а във втората - като двустаен апартамент.
  Това също е форма на спам и не е позволено!
  В такива ситуации авторът си избира един от двата типа и създава обявата с него. В описанието на самата обява може да уточни, детайлите касаещи имота. Например:
  Обява "Продава се етаж от къща, София" с описание: "Имотът разполага с 3 стаи: 2 спални и една кухня..."
 • Не е разрешено публикуването на невярна или подвеждаща информация
  От авторите на обяви се изисква да попълват вярна и изчерпателна информация в обявите си. Желателно е обявите да съдържат снимки, данни за състоянието на имота, обзавеждане и други.
 • Платените планове не ви осигуряват имунитет
  Закупуването на професионален брокерски акаунт не ви осигурява имунитет при нарушаването на описаните правила.
Неспазването на посочените правила довежда до премахването на обяви или потребителски акаунти от платформата без предупреждение.

След извършен модераторски рейд за съблюдаването на правилатa, екипът на "Купи/Наеми" откри нарушения и премахна 4% от обявите, публикувани на сайта. Всяко едно нарушение се записва в системата и автоматично намалява рейтинга на обявата и нейният автор. Съответно след поредица от нарушения, най-логично е рейтинговата система да накаже подобни потребители и техните обяви с много нисък рейтинг, което да ги изтласка в дъното на списъка с обяви.
Поради тази причина, призоваваме за отговорност при създаването на обяви и професионално отношение, когато се борави с таква информация.

"Купи/Наеми" се старае да ви предложи една полезна и стойностна услуга за по-лесен обмен на информация и сключване на желаната сделка.